Ajornament de l'Assemblea Oberta i Article sobre la Persistència i inactivació dels Coronavirus (causant de la COVID-19)

Després de l'evolució de la COVID-19 en les darreres dates, i de la declaració de l'Estat d'Alarma, us comuniquem a tots els Farmacèutics Adjunts i Substituts que l’Assemblea Oberta que s’havia de celebrar el dia 26 de març es posposa sine die, ja que la opció de fer-la online tampoc seria plausible.

Estigueu atents a aquest blog per noves informacions sobre el tema. També podeu seguir l’actualitat a les nostres xarxes socials de Facebook, Instagram i Twitter.


A part d'això, i com a continuació de les Mesures de protecció que vam publicar divendres passat, creiem interessant fer difusió d'un article sobre la persistència i inactivació dels Coronavirus, que trobareu en aquest link.

Aquesta és la traducció del resum, disculpeu si no és prou curosa, en tot cas disposeu de l'original en anglès:

Actualment, l'aparició d'un nou coronavirus humà, SARS-CoV-2, ha esdevingut una preocupació de salut global causant infeccions greus del tracte respiratori en humans. S'han descrit transmissions d'humà a humà, amb temps d'incubació d'entre 2 i 10 dies, via petites gotes, mans contaminades i superfícies. Per això vam revisar tota la literatura disponible sobre la persistència de coronavirus humans i veterinaris sobre superfícies inertes així mateix com estratègies amb agents biocides utilitzats per a la desinfecció química, per exemple en instal·lacions de serveis sanitaris. Les anàlisis de 22 estudis revelen que els coronavirus humans tals com el coronavirus de la Síndrome Respiratòria Aguda Severa (SARS), el coronavirus de la Síndrome Respitaròria de l'Orient Mitjà (MERS) o els coronavirus humans endèmics (HCoV) poden persistir sobre superfícies inertes com el metall, el vidre o el plàstic fins a 9 dies, però poden ser inactivats de manera eficient per processos de desinfecció de superfícies amb 62-71% d'etanol, 0.5% de peròxid d'hidrogen o 0.1% d'hipoclorit sòdic en 1 minut. Altres agents biocides com 0.05-0.2% de clorur de benzalconi o 0.02% de digluconat de clorhexidina són menys efectius. Donat que no hi ha teràpies específiques a l'abast pel SARS-CoV-2, la contenció i la prevenció de la propagació seran crucials per aturar l'actual esclat i per controlar aquesta nova amenaça infecciosa.

Salutacions i ànims a tot@s

Recordeu que restem a la vostra disposició.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Càlcul de les hores anuals treballades

Informació sobre la reunió del conveni del 19 de febrer de 2024 i el pacte d'eficàcia limitada

Plantilles per calcular el nombre d'hores anuals treballades