Eines de Suport Emocional pels Professionals d’Oficina de Farmàcia

Degut a la situació durant la pandèmia de la COVID-19, a les farmàcies estem patint contínuament d'una sobrecàrrega assistencial mai viscuda abans. No només per la manca dels serveis ambulatoris, tancats en aquests dies, sinó també per l'ansietat i la por entre la població, que sovint busca solucions a les seves necessitats i que en molts casos no es troben al nostre abast, com ara les mascaretes, els guants, l'alcohol, etc.; contínuament ens enfrontem amb clients empipats pels desabastiments i la conseqüent pujada de preu d’aquests productes. A més a més, ara hem de portar un ritme de treball diferent degut al distanciament social, al fet de treballar amb mascareta, guants i altres mesures de seguretat, i d'haver de fer gestions addicionals a través de la recepta electrònica, entre d'altres.

Per una altra banda, el personal de farmàcia també es veu exposat al risc de contagi, tot i les mesures de protecció indicades a través del col·legi i les autoritats sanitàries, amb la natural por i inseguretat a agafar el virus i encomanar-lo al seu propi entorn familiar. Tanmateix, sovint coneixem de casos de la gent del nostre entorn més proper, familiars o clients, que han emmalaltit o han mort a causa del virus. Aquestes pèrdues, a les farmàcies de barri on els clients són com la nostra família, originen un desgast emocional continu. D’altres companys, en canvi, han emmalaltit i estan de baixa, o han perdut la feina o patit una retallada a través dels ERTOs (aspectes aquests últims que us animem a que demaneu assessorament legal per determinar si s'ha fet correctament). Tot això, ens pot exposar a un trasbals de la nostra estabilitat econòmica i al sentiment de no poder ajudar ara, quan més professionals de la salut es necessiten.

Tot plegat, ens ha portat a buscar eines de suport per ajudar al benestar psicològic i emocional dels nostres companys i especialment d’alguns dels nostres afiliats que ens han transmès les seves preocupacions. Des de la junta d'AFASCAT ens hem posat en contacte amb la Sophia Blasco, psicòloga i coach personal, per transmetre-li les nostres preocupacions i s'ha mostrat disposada a ajudar en aquesta situació mitjançant l'eina del WEBINAR. La Sophia Blasco és assessora i coach personal, i ha impartir una sèrie de tallers al COFB (L’art de viure) per aprendre a gestionar les emocions en diferents àmbits (personal, familiar, laboral…).

Esperem la resposta positiva per part del col·legi per poder ajudar als companys més tocats per aquesta pandèmia. Mentrestant, us anirem compartint alguns continguts que us poden servir de suport si us trobeu amb una situació que us pugui desbordar.

ÀNIMS I FORÇA, COMPANYS!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Càlcul de les hores anuals treballades

Informació sobre la reunió del conveni del 19 de febrer de 2024 i el pacte d'eficàcia limitada

Plantilles per calcular el nombre d'hores anuals treballades